Over deze website

Eerst en vooral dit. Het is nooit mijn bedoeling geweest om berichten in mijn mailbox te krijgen die niet voor mij bestemd zijn. Ik zal niet ontkennen dat ik het toeval wel eens een handje geholpen heb, maar ik heb nooit tegen mensen gezegd dat ik een contactpersoon van de familie Pfaff zou zijn. Ik ken Jean-Marie niet, ik heb hem nog nooit ontmoet, en ik heb nog nooit iemand gesproken die tot zijn familie of entourage behoort. De familie Pfaff en ik zijn volslagen onbekenden voor elkaar. Laat dat duidelijk zijn.

De enige connectie die ik heb met de olijke vedetten uit Brasschaat, is dat ik op mijn weblog wel eens een pseudo-literair stukje placht te schrijven over hun wonderlijke avonturen in het land van reality-teevee. En zoals dat gaat op het internet, zijn er malloten genoeg die mijn ironische geneuzel van repliek willen voorzien. Die replieken komen in 95% van de gevallen van fans van de familie Pfaff, die vinden dat ik mijn mond moet houden. Ze noemen me jaloers, arrogant en idioot. Gelukkig laat ik me niet snel uit het veld slaan door reacties die bol staan van de taalfouten en de elkaar in slagorde opvolgende uitroeptekens. En als ze dan ook nog hun capslock-toets laten aanstaan, vervliegt bij mij elk verlangen om de reageurs in kwestie serieus te nemen.

Behalve deze uitroeptekens schijtende schrijvers zijn er ook mensen die in Google Waar woonen de pafs? of Huwelijk Dave Volders debbie Pfaf intikken. Ge├»nspireerd door wat ze hebben gezien op televisie, gaan ze op zoek naar de dieperliggende waarheden achter de Pfaffs-soap. En dan gebeurt het al eens dat ze op die manier op mijn weblog terechtkomen. Daar lezen ze dan – in weerwil van elke gezonde logica – niet waar het eigenlijk over gaat, maar gaan ze zonder omkijken op zoek naar het dichtstbijzijnde mail-knopje, in de illusie dat ze een rechtstreekse verbinding met de familie Pfaff zullen bewerkstelligen. Voor mij klinkt dat alsof je een lezersbrief schrijft naar de New York Times omdat je in de Donald Duck een willekeurig adres hebt zien staan.

Maar goed, ze doen maar. Ik lach me nog steeds enkele keren per week een buikbreuk als ik weer zo’n pareltje in mijn inbox aantref. En omdat gedeelde vreugd dubbele vreugd is, deel ik de talloze brieven aan de Pfaffs via deze site met jullie.

(Terug naar de brieven)

(Wannes Daemen, 26 december 2009)

Op 29 september 2010 werd Brieven Aan De Pfaffs ontdekt door de populaire jengelzender Q-Music. Ik ben benieuwd hoeveel luisteraars erin slagen om de url zonder fouten in te tikken. Press Play. Olay.


 

~ Reacties ~

~ Reageer! ~

Je kan <strong>, <em>, and <a href=""> gebruiken.

[]